2015. március 6.

8. Sajtos-sonkás-burgonyás golyók


Hozzávalók: 
  • 2 db nagy, főtt, áttört burgonya 
  • 5 dkg liszt 
  • 4 dkg vaj 
  • 5 dkg sonka 
  • 7 dkg reszelt sajt 
  • 1 tojás 
  • 1 gerezd fokhagyma vagy medvehagyma 
  • őrölt bors 
  • só 
  • zsemlemorzsa 
  • olaj


Elkészítés: A vajat összegyúrjuk a liszttel, burgonyával, a tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt sajttal, darált sonkával és a fűszerekkel. A masszából kis golyókat gyúrunk, majd zsemlemorzsában megforgatva bő, forró olajban kisütjük. Bármilyen kicsit könnyebb borhoz kellemes nassolnivaló, fogpiszkálóval kínálva.


Készítette: Bakosné Berkényi Bernadett


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése