2015. március 6.

6. Sajtos csavar III. helyezett

Fotó: Kolnhofer Mónika
Hozzávalók:
Tésztához
  • 50 dkg liszt 
  • 25 dkg Rama 
  • 1 ek. só 
  • 12,5 dkg reszelt sajt 
  • 1 tojás 
  • 17,5 dkg tejföl 
  • 2,5 dkg élesztő 
  • 1 kk. cukor

Krémhez:
  • 1 doboz sonkás kockasajt 
  • 1 szál újhagyma 
  • 2 tk. tejföl

Tésztára:
  • 10 dkg reszelt sajt

Tetejére
  • 1 tojás


Elkészítés: A tejfölben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a Ramaval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, reszelt sajtot, ezzel is elmorzsoljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást és jól összegyúrjuk. Lefedve 20 percet pihentetjük. A krémhez a kockasajtot villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük. A tésztát 3 részre osztjuk. Egyenként lisztezett felületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 5 mm vastagságra. A krém 1/3-át a tészta alsó felére kenjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd a tészta üres felső felét ráhajtjuk. Kb. 1 cm vastagon felcsíkozzuk, ezután a csíkokat keresztben is félbevágjuk. A csíkokat megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük. 200°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 20-25 perc alatt megsütjük.


Készítette: Orbán-Tóth Adrienn


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése