Fotó: Kolnhofer Mónika |
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 1 ek. só
- 12,5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 17,5 dkg tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk. cukor
Krémhez:
- 1 doboz sonkás kockasajt
- 1 szál újhagyma
- 2 tk. tejföl
Tésztára:
- 10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés:
A
tejfölben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk
és felfuttatjuk. A lisztet a Ramaval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, reszelt
sajtot, ezzel is elmorzsoljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást és
jól összegyúrjuk. Lefedve 20 percet pihentetjük. A krémhez a kockasajtot
villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük. A tésztát 3 részre
osztjuk. Egyenként lisztezett felületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra
nyújtjuk, kb. 5 mm vastagságra. A krém 1/3-át a tészta alsó felére kenjük,
megszórjuk reszelt sajttal, majd a tészta üres felső felét ráhajtjuk. Kb. 1 cm
vastagon felcsíkozzuk, ezután a csíkokat keresztben is félbevágjuk. A csíkokat
megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, tetejüket felvert
tojással megkenjük. 200°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb.
20-25 perc alatt megsütjük.
Készítette: Orbán-Tóth
Adrienn
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése