Fotó: Kolnhofer Mónika |
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 ek. cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dkg só
- 25 dkg vaj
- 2 tojás+2 sárgája
- 1 dl langyos tej
- 10 dkg tejföl
- 15 dkg apróra vágott bacon, olajon megpirítva
- 20 szál snidling apróra vágva
Elkészítés: A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, tésztává gyúrjuk, és langyos helyen 30 percet kelesztjük. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, dupla hajtást csinálunk, letakarjuk, fél órát pihentetjük. Fél óránként ezt kétszer megismételjük. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, felvert tojással bekenjük. 25 percig kelesztjük. 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Készítette: Gyimesi Szabina
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése