2015. március 4.

37. Hájas-füstölt sajtos csiga


Hozzávalók: 
  • 40 dkg sertésháj 
  • 3 ek. ecet 
  • 25+50 dkg liszt 
  • 2 tojás (a fehérje a kenéshez kell)
  • 5 dkg cukor 
  • 0,5 dkg só 
  • olvasztott vaj 
  • füstölt reszelt sajt

Elkészítés: A hájat a 25 dkg liszttel és az ecettel összegyúrjuk, téglalap alakúra formázzuk, és hűtőbe tesszük. A többi hozzávalót összegyúrjuk úgy, hogy kemény rétestészta állagú legyen. Negyed órát, letakarva pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk. A lehűtött hájat a tészta közepére tesszük, becsomagoljuk, és dupla hajtogatást végzünk. Ezután fél órára hűtőbe tesszük. A nyújtást, hajtogatást háromszor megismételjük. Forró késsel 7x5 cm-es téglalapokat vágunk, ízlés szerint megtöltjük, és feltekerjük. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Tojásfehérjével megkenjük, sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.


Készítette: Gyimesi Tiborné



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése