2015. március 6.

28. Hagymás pogácsa


Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt 
  • 25 dkg Rama 
  • 20 dkg zsír 
  • só 
  • 3 tojás fehérje 
  • 2-2,5 dl tejföl 
  • tömlős sajt 
  • 3 tojás sárgája 
  • 5 dkg élesztő pici tej

Kenéshez: 
  • lilahagyma
  •  bacon

Elkészítés: Az élesztőt a pici tejben felfuttatjuk. A lisztet, sót, rámát, zsírt elmorzsoljuk. A többi hozzávalóval együtt az egészet összedolgozzuk. A lilahagymát megdinszteljük a baconnal együtt. Kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük a lilahagymás baconnal minden hajtogatáskor. Kiszaggatjuk és megsütjük.


Készítette: Gneisz Terézia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése