Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 db tojás
- 1 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg bacon
- 2-3 szál újhagyma
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 tk. szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
Elkészítés: A
bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a
zsiradékból és kihűtjük. A hagymát vékonyra felkarikázzuk, a megmaradt
zsiradékon kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük, és szintén kihűtjük. Egy
tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a
szódabikarbónát. Egy kis sót, és frissen őrölt borsot keverünk hozzá. Egy másik
tálban jól kikeverjük a tejfölt, tojást, és az olajt. Ezután a lisztes
keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük.
Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál
tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünk 1 teáskanál
krémsajtot. Ezután a tetejére kanalazzunk a maradék tésztát, és megszórjuk
reszelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt
szép pirosra sütjük.
Készítette: Szinger
Vivien
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése