2015. március 6.

26. Sajtos-baconos muffin


Hozzávalók: 
  • 10 dkg finomliszt 
  • 10 dkg kukoricaliszt 
  • 2 db tojás 
  • 1 dl étolaj 
  • 2 dl tejföl 
  • 10 dkg bacon 
  • 2-3 szál újhagyma 
  • 10 dkg krémsajt 
  • 5 dkg füstölt sajt 
  • 2 tk. szódabikarbóna 
  • só 
  • őrölt bors


Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsiradékból és kihűtjük. A hagymát vékonyra felkarikázzuk, a megmaradt zsiradékon kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük, és szintén kihűtjük. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót, és frissen őrölt borsot keverünk hozzá. Egy másik tálban jól kikeverjük a tejfölt, tojást, és az olajt. Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünk 1 teáskanál krémsajtot. Ezután a tetejére kanalazzunk a maradék tésztát, és megszórjuk reszelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.


Készítette: Szinger Vivien

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése