2015. március 6.

2. Cáki húsos párna V. helyezett

Fotó: Kolnhofer Mónika
Hozzávalók: 
  • leveles tészta (mirelit is lehet) 
  • 40 dkg főtt, füstölt tarja 
  • 25 dkg trappista sajt 
  • 2 tojás sárgája 
  • 2 ek. tejföl 
  • bors, szerecsendió 
  • 1 tojás a kenéshez


Elkészítés: A töltelékhez a tarját és a sajtot ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a fűszereket, majd alaposan összekeverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, majd 7x7-es négyzetekre vágjuk. Rákanalazzuk a tölteléket, ezután kis kendőket formázunk a tésztából, s a végeit visszahajtjuk. Tojással megkenjük a tetejét. 200°C-on 20-25 percig sütjük.


Készítette: Gaál Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése