2015. március 6.

15. Kerekecske-Gombocska


Hozzávalók:
Tésztához
  • 40 dkg liszt 
  • 1 tk. só 
  • 0,75 dl olaj 
  • 0,25 dl tej 
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelékhez:
  •  vaj 
  • 20 dkg császárszalonna 
  • ecetes szilvakompót

Elkészítés: A tésztát összeállítjuk, két gombócra választjuk. Mindkettőt gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük vajjal, megszórjuk pirított császárszalonnával. Felcsavarjuk, majd 1,5 cm-es karikákra vágjuk. Sütőlapra tesszük, közepébe fél szelet ecetes szilvát szúrunk. Ropogós pirosra sütjük.


Készítette: Bognár Györgyné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése