2015. március 6.

14. Füstölt lazacos puffancs


Hozzávalók:
Tésztához
  • 2 dl víz 
  • 40 dkg zsír 
  • 20 dkg liszt 
  • 4 db tojás

Töltelékhez
  • 20 dkg füstölt lazac 
  • 10 dkg vaj 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • bors 
  • 1 csokor petrezselyemzöld 

Elkészítés: A tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet. 2-3 percig keverjük. Levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. (lásd képviselőfánk) Sütőlapra kis kanállal gombócokat rakunk. 15-20 percig sütjük. A töltelék hozzávalóit összemixeljük. Ha kihűltek a puffancsok, kettévágjuk. A tölteléket habzsákba tesszük, majd a puffancsok mindkét felébe nyomunk belőle.


Készítette: Bognár Györgyné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése