Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 nagy tojás
- 0,5 dl olaj
- 2 tk. só
- 1 mk. cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Töltelékhez:
- 30 dkg tejföl
- 1 közepes szál húsos kolbász (kb. 14 dkg)
- fél konzerv kukorica ízlés szerint só
Tetejére:
- tojássárgája
- reszelt sajt
Elkészítés:
Az
élesztőt futassuk fel a tejben a cukorral. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk
egynemű tésztát, majd hagyjuk 1 órát kelni. A töltelékhez keverjük össze a
tejfölt, a feldarabolt kolbászt és a kukoricát, ízlés szerint sózzuk. A megkelt
tésztát vegyük háromfelé. Egyesével nyújtsuk ki, kenjük meg a töltelékkel és
csavarjuk fel. Háromszög alakban vágjuk fel. Kenjük meg tojássárgájával, és
szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített 160°C-os sütőben kb. 20 perc alatt
sül meg.
Készítette: Horváth
Tamara
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése