Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 kk. só
- 1 tojás
- 1 sütőpor
Töltelék:
- 30 dkg csirkemáj
- 20 dkg házi zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- majoranna
- szerecsendió
- bors
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára, így könnyebben nyújtható lesz. Egy kerámia pite formát kivajazunk. A tésztát kétfelé vesszük. Az egyik kicsit nagyobb legyen, ezt kinyújtjuk és a formába tesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát és a csirkemájat. Megfűszerezzük és megfőzzük. Ha kész, akkor ledaráljuk. Ezt a pástétomot kenjük a tésztára. Majd a maradék tésztából csíkokat készítünk, berácsozzuk a tésztát. 25 perc alatt megsütjük.
Készítette: Tóth Árpádné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése