2013. március 12.

33. Apró sós pogácsa

Hozzávalók:
  • 55 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt kemény sajt
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojás sárgája
  • 1,5 dkg konyhasó
  • 1,5 dkg élesztő
Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és azonnal begyúrjuk a többi hozzávalóval. Egyneműsítés után a tésztát kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy vaslemezt készítünk elő, zsírpapírt helyezünk rá. Erre tesszük a tésztát, amelyet nyújtófával lehengerelünk. Felületét megkenjük tojással, majd hűtőbe helyezzük. Ha a tészta jól megdermedt, különböző alakzatú kiszúróval kör, félhold, rombusz és egyéb alakzatokat készítünk. Felületüket tojással újra lekenjük, majd meghintjük köménnyel, reszelt sajttal, konyhasóval, sós mandulával stb. és megsütjük.

Hosszabb ideig is eláll.

Készítette: Albert Csabáné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése