Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 1/2 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- 1 pohár kefír
- 1 tojás és még 1 majd a kenéshez
- só
- őrölt bors
- 1 dl tej és kevés cukor az élesztő felfuttatásához
Elkészítés: A káposztát lereszeljük és megsózzuk. Kis idő elteltével kinyomkodjuk és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint borsozzuk és teljesen kihűtjük. Közben a margarint kikeverjük, és a kihűlt káposztához adjuk. A lisztet a tejben felfuttatott élesztővel, a kefírt, a tojást és a sót összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, ezt jó fél óráig kelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és rákenjük a káposztás margarint. Feltekerjük, mint a kalácsot, majd a tekercset a két vége felől behajtogatjuk. Fél óráig letakarva állni hagyjuk, majd ugyancsak fél órás közökkel a hajtogatást még kétszer megismételjük. Utoljára 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket sajttal, szezámmaggal vagy köménnyel megszórjuk. Forró sütőben megsütjük.
Készítette: Pál Tiborné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése