Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 1 csapott ek. só
- 1,5 dl étolaj
- 1/2 l tej
- 5 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 25 dkg margarin
- 25 dkg sajt (15 dkg natúr, 10 dkg füstölt)
- 2 ek. tejföl
Elkészítés: A lisztből, sóból, olajból, a tejben felfuttatott élesztővel lágy tésztát készítünk. majd négyfelé vágjuk és cipó formájában legalább fél órát pihentetjük. A tojás sárgákat a margarinnal és egy csipet sóval alaposan kikeverjük. A cipókat kinyújtjuk, a krémmel megkenjük és a reszelt natúr sajttak meghintjük. Ezután 8 részre szeleteljük, és a széles részétől kiindulva feltekerjük. Tojás sárgájával, amibe előzetesen 2 evőkanálnyi tejfölt elkevertünk, megkenjük. Reszelt füstölt sajttal megszórjuk és megsütjük.
Készítette: Steindl Rezsőné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése