Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott ek. só
- 2 dl étolaj
- 30 dkg kockára vágott sonka
- 2 lilahagyma
- 2 kukorica konzerv
- 25-30 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tejföl
- kockára vágott bacon
- 2 ek tejföl
- 1 tojássárgája
- szezámmag (lehet lenmag és társai)
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot. Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével. Megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Készítette: Nagy Kálmánné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése