2013. március 3.

25. Pöttyös háromszög különdíjas

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott ek. só
  • 2 dl étolaj
Töltelékhez:
  • 30 dkg kockára vágott sonka
  • 2 lilahagyma
  • 2 kukorica konzerv
  • 25-30 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  1 nagy tejföl
  • kockára vágott bacon
Tetejére:
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojássárgája
  • szezámmag (lehet lenmag és társai)
Elkészítés:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot. Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével. Megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Készítette: Nagy Kálmánné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése