2013. március 3.

22. Krumplis-hagymás pogácsa különdíjas

Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2-3 ek. étolaj
Elkészítés:
A héjastól megfőtt krumplit megpucoljuk, villával összetörjük. Elmorzsoljuk a liszttel, vajjal, elkeverjük 1 tojással, a tejföllel és 2 teáskanál sóval. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a tésztához adjuk. Ruganyos, lágy tésztát kapunk. 1-1,5 órát pihentetjük. Közben az apróra vágott hagymát kicsi olajon megpároljuk, megpirítjuk, lecsepegtetjük róla az olajat majd a tésztához gyúrjuk és tovább kelesztjük 30 percig. 1,5 cm-re nyújtjuk, késsel bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a felvert tojással, és megsózzuk. Amíg 200 fokra előmelegítjük a sütőt, addig a pogácsák pihennek. Majd 20-25 percig sütjük.

Készítette: Markovicsné B. Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése