- 25 dkg főtt krumpli
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 15 dkg vöröshagyma
- 2-3 ek. étolaj
- só
A héjastól megfőtt krumplit megpucoljuk, villával összetörjük. Elmorzsoljuk a liszttel, vajjal, elkeverjük 1 tojással, a tejföllel és 2 teáskanál sóval. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a tésztához adjuk. Ruganyos, lágy tésztát kapunk. 1-1,5 órát pihentetjük. Közben az apróra vágott hagymát kicsi olajon megpároljuk, megpirítjuk, lecsepegtetjük róla az olajat majd a tésztához gyúrjuk és tovább kelesztjük 30 percig. 1,5 cm-re nyújtjuk, késsel bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a felvert tojással, és megsózzuk. Amíg 200 fokra előmelegítjük a sütőt, addig a pogácsák pihennek. Majd 20-25 percig sütjük.
Készítette: Markovicsné B. Judit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése