2013. március 3.

20. Sült csirkemájas batyuk különdíjas

Hozzávalók:
  • 1csomag leveles tészta
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • rozmaring
  • majoranna
  • őrölt fehér bors
  • 1 ek vaj
  • 1 tojás
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott májat. Fűszerezzük és megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig a leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Mindegyikre ráhelyezünk egy teáskanálnyi hagymás májat. A tojást felverjük, a tészta szélét megkenjük, majd a négyzetek sarkait összefogjuk, és összenyomjuk, hogy sütésnél ne nyíljon szét. A kis batyukat tepsibe, egymástól kicsit távolabb helyezzük. A tetejét szintén megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.


Készítette: Banga Bernadett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése