2013. március 12.

19. Fokhagymás-diós párnák

Hozzávalók:
  • 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek. só
  • bors
Tetejére:
  • 20 dkg durvára vágott dió
  • 1 tojás
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból a zúzott fokhagymával sima tésztát gyúrúnk. Cipóvá formáljuk, folpackba csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk, bekenjük felvert tojással, és megszórjuk dióval. 3-4 cm-es négyzetekre vágjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjök. Mutatós, különleges ízű, sós vendégváró.

Készítette: Banga Bernadett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése