2013. március 3.

17. Hagymás-sonkás háromszög III. helyezett

Hozzávalók: 
Tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 1 ek só
  • 2 tojássárgája
  • 1 db tejföl
  • 2-3 közepes főtt burgonya
  • 5 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva 1 tk. cukorral
Töltelék:
  • 60 dkg füstölt, főtt tarja
  • 1 db nagy tejföl
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 lilahagyma apróra vágva
Tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
Elkészítés:
 A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk. A cipókat vékonyra nyújtjuk. A tejfölbe belekeverjük a fokhagymákat. A füstölt, főtt tarját összevágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A tésztára kenünk a fokhagymás tejfölből, teszünk rá a pirított tarjából és a lilahagymából. Feltekerjük. Háromszögekre vágjuk. A tetejét megkenjük tojással, és sajttal megszórjuk. 180 fokos sütőben megsütjük.


Készítette: Tengelics Zoltánné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése