2013. március 12.

16. Szőlővesszőn sütött zöldfűszeres pogácsa

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dkg éleszt
  • 1 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 2 kk. só
  • 3 kk. kakukkfű
  • 3 kk. rozmaring
  • 3 kk. bazsalikom
  • 10 dkg füstölt szalonna kockák
  • 8 db szőlővessző 5-8 cm
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A szőlővesszőket kicsit vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót az élesztővel összedolgozzuk. A tésztából kis darabokat szakítunk, hengerré formázzuk, majd a vesszőre tekerjük. Megkenjük tojással. Megsütjük.

Készítette: Kovács Istvánné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése