2013. március 3.

12. Eti tekercs közönségdíjas, és különdíjas

Hozzávalók két rúdhoz:
Tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 25 dkg túró
  • pici só
Töltelékhez:
  • 35 dkg szeletelt bacon
  • 35 dkg szeletelt gépsonka
  • fél kg csirkemáj
  • 2 fej hagyma
  • olaj
  • fűszerek
Elkészítés:

 A májat olajon megdinsztelt hagymával, kevés vegetával, őrölt borssal, és majoránnával ízesítve megsütünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Nagy gáztepsi méretűre kinyújtjuk. Beterítjük a baconnel úgy, hogy a szélein 2-3 cm maradjon szabadon. Utána rátesszük a baconre a gépsonkát. A tészta alsó felét sorba kirakjuk a kihűlt, sült csirkemájjal. A tészta szabadon hagyott széleit behajtjuk, majd a tésztát szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, 180 fokon sütjük kb. 50 percig. Ha kezd pirulni a teteje, sütőpapírral letakarjuk és így sütjük tovább.


Készítette: Ávár Imréné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése