2013. március 11.

10. Húskrémes papucs

Hozzávalók:
Tészta:
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kk. cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kk. só
  • 1 tojás sárgája
  • 25 dkg túró
Töltelék:
  • maradék sült hús
  • 1 natur krémsajt
  • bors
  • 1 kk. piros paprika
  • őrölt szerecsendió
  • 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés: 
 A tejfölt a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk. Beletesszük a tojás sárgáját, a túrót és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és négyzeteket vágunk. A maradék sült húst ledaráljuk. Összekeverjük a töltelék hozzávalóival. Minden négyzet közepére teszünk a töltelékből. A tészta két szemben lévő sarkát összehajtjuk. Tojással megkenjük őket, és megsütjük.

Készítette: Tóth Árpádné 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése